پرداخت اینترنتی چیست؟
هرگونه پرداخت وجه یا پول از طریق اینترنت، پرداخت اینترنتی لقب گرفته است. پرداخت اینترنتی به منظور راحتی و تسریع عملیات نقل و انتقال وجه صورت می پذیرد، مشتری بدون نیاز به حضور در بانک یا فروشگاه و از طریق اینترنت پرداخت را انجام داده و کالا را دریافت می نماید.
فرآیند پرداخت اینترنتی
به منظور خرید آسان و راحت و نقل و انتقال امن پول، فروشگاههای اینترنتی از طریق دروازه ها یا درگاههای پرداخت (Gateway) مبلغ کالای فروخته شده به مشتری را دریافت کرده و سپس کالا را برای مشتری ارسال می نمایند. مشتری به هنگام خرید پس از دریافت صورتحساب اینترنتی از مبلغ کالا مطلع شده و در ادامه روند خرید کالا با ارتباطی امن (HTTPS) به سایت بانک راهنمایی و متصل می شود. سپس با استفاده از کارت بانکی خود پرداخت را در سایت بانک انجام می دهد. بانک ، فروشنده و خریدار را از صحت انجام تراکنش و پرداخت موفق مطلع نموده و فروشنده موظف به ارسال کالا برای مشتری می گردد.
با چه کارت هایی می توان خرید اینترنتی کرد ؟
با تمامی کارت های عضو شتاب میتوانید خرید را انجام دهید در نظر داشته باشید که شما با هرکارت به دروازه ی پرداخت اینترنتی بانک متصل خواهید شد و فرایند خرید را انجام خواهید داد .
پارامتر های لازم برای خرید اینترنتی
برای پرداخت وجه یا خرید اینترنتی به چهار پارامتر نیاز است که در پی تشریح شده اند.
۱- شماره ۱۶ رقمی یا 19 رقمی درج شده بر روی کارت
این شماره در کارت همه بانک ها، بر روی کارت درج شده است.
۲- رمز خرید اینترنتی یا رمز دوم
رمز خرید اینترنتی، با رمزی که شما هنگام استفاده از دستگاههای خودپرداز ATM وارد می نمائید متفاوت
می باشد. حتی این رمز با رمز اینترنت بانک که حساب خود را از طریق اینترنت چک می کنید، نیز متفاوت است. در اکثر بانک ها زمانی که کارت خود را تحویل می گیرید، رمز خرید اینترنتی ندارید. برای فعال کردن رمز خرید اینترنتی یکی از کارهای زیر را انجام دهید .
۱- اکثر بانک ها امکان تعریف رمز خرید اینترنتی را در دستگاههای ATM خود قرار داده اند. به دستگاه خودپرداز بانک خود مراجعه کنید.کارت خود را وارد کنید و بخش عملیات رمز را انتخاب کنید. در بخش رمز دوم یا رمز اینترنتی، رمز خود را تعریف کنید.
۲- به شعبه بانک خود مراجعه کنید و درخواست دریافت رمز اینترنتی نمائید.
۳- کد CVV2
کد CVV2 به صورت یک عدد ۳رقمی یا ۴رقمی برروی کارت و یا پشت آن حک شده است. .
۴- تاریخ انقضاء
تاریخ انقضاء هم روی اغلب کارت های بانکی حک شده است. اگر روی کارت شما تاریخ انقضاء وجود ندارد، نگران نباشید .با مراجعه به یک دستگاه خودپرداز و تغییر رمز اینترنتی رسیدی دریافت می نمائید که در آن علاوه بر تاریخ انقضاء کارت، شماره CVV2 را نیز در اختیارتان قرار می دهد.
پس از آنکه موارد ذکر شده را وارد کردید منتظر بمانید تا پرداخت اینترنتی شما تایید گردد و در همان لحظه مبلغ از حساب شما کسر گشته و مجددا به سایت فروشنده باز میگردید و ادامه مراحل خرید را انجام خواهید داد.